Jeugdteam skipt uitwedstrijd in ‘coronabrandhaard’: ‘Snappen er niks van’

6 november 2021

Foto van het sportpark van SV Urk: Pro Shots

De coronacijfers lopen op in Nederland en dat heeft gevolgen voor het amateurvoetbal. Met name Urk wordt gezien als 'coronabrandhaard'. Daardoor weigeren ouders van Be Quick 1887 JO16-2 uit het Groningse Haren hun kinderen op pad te sturen naar het vissersdorp.


"Hoe graag de kinderen ook willen voetballen, een aantal ouders vindt dat gezondheid voorop moet staan", zegt wedstrijdsecretaris Loed Nieveen tegen de Stentor. "Urk is op dit moment een coronabrandhaard. Daar loop je een risico, vindt een aantal ouders. Wij kunnen die mening als club niet naast ons neerleggen."

Teleurgestelde jochies
Bij tegenstander SV Urk JO16-1 begrijpen ze niets van de beslissing. "Onze jongens zijn topfit, ik heb dit seizoen nog niet één speler met klachten gezien. Bovendien, we spelen in de buitenlucht. Het is wettelijk allemaal toegestaan. Onder de 18 jaar is er geen enkele restrictie", aldus trainer Teun van Slooten.

"Deze coronadiscussie leeft enorm in de maatschappij, maar jongens van 14, 15 jaar die houden zich daar helemaal niet mee bezig. Ze worden er nu ineens op een keiharde manier mee geconfronteerd. Ze voelen zich weggezet. Dat is heel jammer", sprak Van Slooten.

Be Quick 1887 kan een tik op de vingers verwachten van de KNVB, omdat ze weigeren een wedstrijd te spelen.