Courtois reageert gepikeerd op nederlaag: ‘We hebben Nederland gedomineerd’

26 september 2022

ANP

Nederland won zondagavond de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Nations League van België met 1-0 en daar waren ze bij onze zuiderburen behoorlijk chagrijnig over. Toch zag keeper Thibaut Courtois zijn ploeg best redelijk spelen.


"We hebben Nederland gedomineerd vandaag", begon hij zijn verhaal na de wedstrijd. "We hadden makkelijk 4 of 5 keer kunnen scoren, maar dat deden we niet." De goalie van Real Madrid blijkt over een uitstekend analytisch vermogen te beschikken. "Als Eden Hazard in het begin die goal maakt, dan krijg je een hele andere wedstrijd. We hebben geen slechte match gespeeld."

Lees ook: Dit is de eindstand van de groep van Oranje in de Nations League

'Altijd hetzelfde met de pers'
Op vragen over of het allemaal wel goed zou komen op het WK, reageerde hij gepikeerd. "Het is altijd hetzelfde met jullie, de pers. Het WK begint pas in november. Iedereen moet goed zijn op het WK, of we nou winnen, verliezen of gelijkspelen."

"We speelden niet onze allerbeste wedstrijd, maar het was zeker niet zo slecht om morgen weer in de pers te lezen: 'Slecht, slecht'. Nee, het was niet slecht. We hebben tegen een ploeg gespeeld die ons in Brussel met 1-4 heeft verslagen. Vandaag hebben we hen gedomineerd en kansen gecreëerd", besluit Courtois.