Erik ten Hag blikt terug op 6-2 nederlaag bij Feyenoord: ‘Toen lieten we elkaar zakken’

17 mei 2019

PA Sports

Daags na de 34ste, behaalde landstitel met Ajax blikte trainer Erik ten Hag bij Ajax TV terug op het voetbalseizoen. Ook de 6-2 nederlaag bij aartsrivaal Feyenoord kwam ter sprake. "Toen lieten we elkaar zakken", reageerde de coach.


De Amsterdammers stonden eind januari, toen het treffen met Feyenoord op het programma stond, op een 2e plek achter PSV en konden bij winst de koppositie pakken. Rivaal Feyenoord liet het niet zover komen en won met liefst 6-2 van de latere bekerwinnaar en landskampioen.

"Dat was een pak slaag", zei Ten Hag. "We lieten het toen afweten om de koppositie te pakken. Hoe het kwam? Geen idee, al is de oorzaak ook helemaal niet van belang geweest." Hiermee doelt Ten Hag op de reactie die zijn ploeg destijds gaf. Ajax liet het er niet bij zitten en voerde sindsdien, mede door het succes in Europa, de druk op PSV op.

Wake up call
"Maar beter ook, anders wordt een ploeg misschien wel los zand. Dan krijg je allemaal eigen BV'tjes binnen een elftal, in plaats van dat we een eenheid bleven. Gelukkig gebeurde dat niet. Misschien hadden we het wel even nodig om onze neus te stoten."

Het gevolg is bekend: met een uitschakeling in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur, de bekerzege en dus de titel was het seizoen meer dan geslaagd.