Erik Ten Hag klaagt over mentaliteit Ajax: ‘Ik zag 11 BV-tjes op het veld’

19 oktober 2019

ANP Sport

Erik ten Hag had geen goed woord over voor de 1e helft van Ajax van de gewonnen uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-1). "Het leek nergens naar”, zei hij bij FOX Sports.


"Ik zag elf BV-tjes op het veld", mopperde Ten Hag. "De houding was niet goed, de mentaliteit ook niet. Geen energie ook. We wilden het op 80 procent doen en dat kan niet. De eerste 25 minuten van de tweede helft waren wel goed. Na die 1-0 moeten we de wedstrijd killen. Dan wordt het toch nog 1-1 maar hebben we wel weer de mentaliteit om deze wedstrijd over de streep te trekken. Al ontsnapten we nog wel toen ze in de slotfase opportunistisch gingen spelen. Het was heel matig. Dat heb ik in de rust ook gezegd. Maar er zit zo veel ervaring in deze ploeg. Ik zou ze niet hoeven te motiveren."
Eigenwijze Grim
Fred Grim zag zijn RKC Waalwijk een uitstekende wedstrijd spelen tegen Ajax maar stond na afloop wel met lege handen. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld”, zei hij bij FOX Sports. "Want er zat veel meer in. Maar ik ben ook wel trots op mijn ploeg.” Opnieuw waren de complimenten voor RKC, maar de hekkensluiter van de eredivisie staat na tien competitiewedstrijden slechts op een punt. RKC durfde ook tegen Ajax aan te vallen. "Dat klinkt misschien eigenwijs, maar daar hebben we de spelers ook voor”, zei Grim. "Ik kan wel met vijf verdedigers gaan spelen. Maar dan scoren we misschien niet en krijgen we ook wel een doelpunt tegen. Daarbij spelen we dan ook geen mooi voetbal.”