Oppermachtig FC Utrecht zet supervorm door in Heerenveen

admin • 22:22, 17-05-2017 / Laatste Update: 11:08, 08-01-2024

Wat is FC Utrecht bezig aan een ongekend goed seizoen. De club uit de Domstad eindigde overtuigend als 4e, won de laatste 7 van de 8 duels en zette de supervorm woensdagavond door in Heerenveen in de 1e play-offwedstrijd om Europees voetbal. Middenvelders Yassin Ayoub en Sofyan Amrabat bezorgden Utrecht de winst in de 1e helft. Met een wonderbaarlijk hakje maakte Haller het na rust helemaal af: 1-3.

Utrecht begon met de verwachte zelfverzekerde 11 en had na 10 minuten al 2 kansen op de 0-1. Na 14 minuten lag de bal er dan ook verdiend in. Uitgerekend Amrabat, die dit seizoen al 69 keer op doel schoot maar niet scoorde, vond het netje. Hij liep tussen 2 man in en schoot de bal heerlijk met een boog om keeper Mulder heen: 0-1.

Utrecht op rozen

5 minuten later zat Utrecht al op rozen. Een corner van Labyad belandde precies bij de vrijstaande Ayoub. Die kopte keihard raak in de bovenhoek: 0-2.

AU!

Na 25 minuten kreeg Heerenveen ook eindelijk een kansje via Schaars. Daar bleef het ook bij. Na de snelle goals van FC Utrecht raakte alleen St Juste nog geblesseerd aan z'n arm. Zo erg zelfs dat die uit de kom lag.

Kan het aangeslagen sc Heerenveen nog iets terugdoen voor rust? #heeutr https://t.co/5IW9NJrR2l pic.twitter.com/oUynnLyXhK

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 17 mei 2017

16 jaar!

St Juste bleef daarom na rust in de kleedkamer en voor hem kwam de pas 16-jarige B-junior Kik Pierie in het veld. Hij is de 2e speler in de eredivisie die na 1 januari 2000 is geboren. Een kwartier na zijn inbreng vond Heerenveen ook meteen de goal. Schaars maakte aanstalten om een vrije trap in 1 keer te nemen, maar Larsson schoof de bal slim op Ødegaard. De huurling van Real Madrid wist daar wel raad mee en schoof de bal van buiten de 16 binnen: 1-2.

Marzo wat doe je nu!

Daarna joeg Heerenveen op de 2-2. In de 69e minuut moest het dat ook zijn. Keeper Jensen lag op de grond na een knal van Larsson op de paal. Vervolgens kon Marzo de bal in de lege goal schuiven, maar hij tikte precies in de hoek waar de doelman lag. Dom, dom, dom.

Wereldgoal Haller

En ja, dan voel je hem al aankomen: 2 minuten later was het Haller die de pot écht besliste. Op aangeven van invaller Zivkovic maakte hij er met een geniaal hakje 1-3 van. Het was ook meteen z'n 50e goal voor FC Utrecht.

(Tekst loopt door onder foto)

Return eigenlijk overbodig...

De wedstrijd was daarna gespeeld. Via Zivkovic kreeg Utrecht nog wel een levensgrote kans. De spits kopte vol op de paal. Bij dat laatste hoogtepuntje bleef het. Met een overtuigende 3-1 winst is de finale eigenlijk al binnen voor Utrecht. Heerenveen moet komend weekend echt aan de bak in de Galgenwaard wil het nog kans maken op Europees voetbal.

[poules_game teasertext="" team="fc-utrecht" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]