Jong PSV en Jong Ajax vechten zich terug na achterstand

Pro Shots / Thomas Bakker

admin • 23:54, 25-09-2017 / Laatste Update: 06:06, 05-01-2024

Zowel Jong Ajax als Jong PSV hebben zich maandagavond naar een gelijkspel gevochten in hun wedstrijd in de Jupiler League. Jong Ajax deed dat tegen Telstar. Jong PSV in het lege Philips stadion tegen NEC.

Het zag er voor zowel NEC als Telstar naar uit dat het een 3-punter ging worden. NEC stond zelfs op een 3-1 voorsprong, maar zag PSV langszij komen door 2 doelpunten van Lammers. Eerder zette Gudmundsson de Eindhovenaren in de 2e minuut al op een 1-0 voorsprong. De doelpunten van NEC werden gemaakt door Joppen (23'), Van de Pavert (44') en Golla (62'). Braken miste namens NEC een penalty in de 50e minuut.

Jong Ajax

De jongelingen uit Amsterdam hadden een matige avond tegen Telstar. De bezoekers kwamen na 27 minuten op een 1-0 voorsprong en leken die lang vast te kunnen houden. Uiteindelijk was het Bijleveld die namens Ajax de gelijkmaker op het scorebord zette, waardoor Telstar met 1 punt huiswaarts keerde. Een klein wonder, gezien het aantal kansen voor de Amsterdammers.

Jong Ajax staat door het gelijkspel weer alleen bovenaan in de Jupiler League. Tot maandag deelde het die plek verrassend met Fortuna Sittard, dat vrijdag gehakt maakte van Jong AZ (5-1). Jong PSV vinden we terug op de 8e plek.