KKD: Almere City periodekampioen, NEC bezorgt Twente flinke kampioenskater (video)

BSR

Trevor Wagener ‱ 23:59, 26-04-2019 / Laatste Update: 03:06, 06-01-2024

Almere City heeft de 4e periode in de Keuken Kampioen Divisie in de wacht gesleept. De Flevolanders wonnen op eigen veld met 2-1 van Jong PSV. NEC bezorgde kampioen FC Twente in de eigen Goffert een flinke kater en haalde uit: 4-0.

Verdediger Damon Mirani zette Almere in de 1e helft op 1-0 uit een kopbal nadat hij compleet vrij stond. De Eindhovenaren maakte via Cody Gakpo in de 1e minuut na rust gelijk: 1-1. Uiteindelijk zorgde James Efmorfidis, die in de jeugd van Real Madrid en FC Barcelona speelde, voor het Almeerse feestje.

đŸ„ł | @AlmerecityFC pakt de vierde periode tot grote vreugde van de spelers en supporters.#almjpshttps://t.co/uSMlic3Pxp pic.twitter.com/9BtlKaEnym

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 26 april 2019

Twente Nect

In Nijmegen haalde NEC uit tegen Twente. Voor rust stond de ploeg al met 3-0 voor dankzij goals van Mike Tresor Ndayishimiye, Ferdy Druijf en Jonathan Okita. Twente had helemaal niets in te brengen en hadden waarschijnlijk te veel Grolsch op na het kampioensfeest. 10 minuten voor tijd bepaalde Druijf vanaf de stip de eindstand.

Daar waar Sparta voor rust dankzij doelpunten van Lars Veldwijk en Deroy Duarte met 2-0 leidde, ging het na de pauze helemaal mis. Binnen de minuut maakte Danilo Pereira de 2-1 en de gelijkmaker. EĂ©n hiervan was vanaf de strafschopstip.

O o Roda

FC Den Bosch won in extremis bij Roda JC. Lang leek de ploeg op een 0-0 af te stevenen, maar in blessuretijd bepaalde Vincent Vermeij anders: 0-1 en maakte Stefano Beltrame er meteen 0-2 van. Door de nederlaag loopt Roda definitief de play-offs mis.

Go Ahead Eagles ging op eigen veld pijnlijk onderuit tegen RKC Waalwijk: 1-4. Richard van der Venne scoorde namens de Deventenaren, maar die goal deed niets af tegen de treffers van Mario Bilate, 2 van Stijn Spierings en Darren Maatsen.

Cambuur kende in Leeuwarden een makkelijke avond tegen MVV (4-1) en deed net als NEC en RKC goede zaken voor de play-offs. Na een vroege rode kaart van Dimitri Lavalee maakte Robin Maulun 2 maal via de stip de doelpunten. Robin Schilder zette de stand op 3-0, voordat Joshua Holtby iets terugdeed. Uiteindelijke zette Maulun de eindstand op het scorebord door zijn 3e te maken.

Uitslagen:

TOP Oss - FC Dordrecht 1-0 (85. Huseyin Dogan)

FC Eindhoven - Jong AZ 0-1 (51. Ondrej Mihailik pen.)

Telstar - FC Volendam 1-1 (26. Terell Ondaan 1-0, 44. Rodney Antwi 1-1)

Jong FC Utrecht - Helmond Sport 1-1 (21. Richelor Sprangers 0-1, 44. Mitchell van Rooijen 1-1)