Verliezend RKC speelt vermakelijk en scoort 3 keer

BSR Agency

Brian Vesseur • 21:36, 30-10-2019 / Laatste Update: 17:37, 07-01-2024

We zagen woensdagavond wat leuke dingen bij RKC Waalwijk. De club - die in de Eredivisie stijf onderaan staat - scoorde 3 keer en speelde soms vermakelijk. Toch bleek Heracles Almelo de betere in het KNVB-bekertoernooi: 4-3.

Voor de Tukkers kwamen Cyriel Dessers en Silvester van der Water in de eerste helft tot scoren. Darren Maatsen zorgde vlak voor de pauze voor een ruststand van 2-1.

2 keer gelijk

In de 53ste minuut bracht Sylla Sow de verrassende gelijkmaker op zijn naam. Kort daarna zette opnieuw Dessers de thuisploeg weer op voorsprong (3-2). Uit een strafschop herstelde Clint Leemans nogmaals het evenwicht. Van der Water leidde zijn ploeg met zijn tweede goal in de spectaculaire bekerwedstrijd naar de tweede ronde: 4-3.

Rematch

Beide ploegen spelen komende zaterdag voor de competitie opnieuw tegen elkaar. Heracles, de nummer 7 van de eredivisie, gaat dan in Waalwijk op bezoek. RKC heeft na 11 wedstrijden pas 1 punt.