Xavi Simons is nog niet bezig met Oranje: ‘Presteren bij PSV is het belangrijkste’

27 september 2022

Proshots
PSV Jong Oranje Nederlands Elftal Xavi Simons NOS Mee Naar WK Qatar

Jong Oranje speelt op deze dinsdag om 17.00 uur in Cluj tegen de leeftijdsgenoten van Jong Roemenië. Dat land organiseert volgend jaar het EK, samen met Georgië. Het is nog maar de vraag of jongeling Xavi Simons dan nog voor de beloften speelt, en niet al tot het 'grote' Oranje behoort.


De aanvallende middenvelder van PSV maakte vrijdag tegen Jong België (1-2 winst) zijn debuut voor Jong Oranje. Hoewel Simons in Leuven goed spel met slordigheden afwisselde, had hij het naar zijn zin. Zo gaat de groeiende ontwikkeling van de speler, die al jaren bekend staat als de zogeheten next best, alsmaar door.

Simons' debuut bij Jong Oranje
"Ik ben er blij mee", zei Simons tegen NOS. "We wonnen en het ging goed. Ik had in de 1e helft moeten scoren, maar ben daarna doorgegaan en dat ging goed." Ook buiten het veld is Simons bij Jong Oranje op zijn plek. "Ik geniet van de groep. Het zijn allemaal goede gasten met veel potentie."

Als er niet gevoetbald wordt, wat doen de spelers dan? "We spelen op de Playstation, praten wat of spelen tafeltennis. Of ik dat kan? Sowieso, maar ik heb nog geen potje gespeeld dus dat wordt wel tijd ja."

Lees ook: Help Van Gaal een handje! Jij bent de bondscoach en kiest nu 26 Oranje-spelers voor het WK

'Simons mee naar het WK'
Simons droomt en denkt groot, maar blijft met beide benen op de grond. Ook als het over het 'grote' Oranje en het aankomende WK in Qatar gaat. "Presteren bij PSV is voor mij het allerbelangrijkste", rondde hij af. "Daarna zien we wel wat er gaat gebeuren."