Ongekend: Borussia Dortmund verliest in eigen huis van ploeg die dit seizoen nog NIET won

Robert Hüsken • 18:27, 28-11-2020 / Laatste Update: 12:45, 07-01-2024

1.FC Köln heeft zaterdagmiddag verrassend gewonnen bij Borussia Dortmund. De club uit Keulen stond samen met Schalke onderaan in de Bundesliga en had dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen. Maar hoe bizar ook, UIT bij Borussia Dortmund lukte het wel: 1-2.

Dortmund kwam door 2 ongelofelijke k-goals op 2-0 achterstand. Dan vraag je je zeker af: waar was Erling Haaland dan? Die stond er gewoon in, maar kwam niet in het stuk voor. Invaller Thorgan Hazard maakte in de 74ste minuut de 1-2 en toen gingen we er maar eens goed voor zitten. Maar er kwam niks meer. Ja, en dikke kans in de allerlaatste minuut voor Haaland, maar hij miste en dus kwam die nederlaag voor Dortmund. Ongelofelijk.

Stuttgart - Bayern

Koplopeer Bayern München kwam in Stuttgart ook op achterstand. Tanguy Coulibaly zorgde na 20 minuten voor de 1-0 voor VfB Stuttgart, maar door goals van Kingsley Coman, Robert Lewandowski en Douglas Costa won Bayern toch weer: 1-3.

RB Leipzig 2de

RasenBallsport Leipzig steeg naar de 2de plaats in de Bundesliga. De blikjesclub won met 2-1 van Arminia Bielefeld. 'Uiteraard' scoorde Angelino weer. En Ritsu Doan miste dikke kansen voor Bielefeld. Justin Kluivert bleef 90 minuten op de bank bij Leipzig.

Zaterdag 5 december om 18.30 uur is het Bayern München tegen RB Leipzig.