Brazilië in kwartfinales na winst tegen Venezuela

Harry Nijland • 09:26, 22-06-2015 / Laatste Update: 04:09, 13-12-2023

Brazilië heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Copa América. Onder het toeziend oog van de geschorste Neymar versloeg de ploeg Venezuela in de derde en laatste groepswedstrijd met 2-1. Venezuela, dat door de nederlaag laatste in de poule werd, is uitgeschakeld.

De Brazilianen schoten met hun overwinning ook Colombia te hulp, dat na het eerdere 0-0 gelijkspel tegen Peru op de derde plaats eindigde. Omdat de ploeg tot de twee beste nummers drie behoort, is Colombia toch door naar de kwartfinales.

Venezuela ging de wedstrijd goed van start. Maar nadat Thiago Silva na negen minuten voor Brazilië de score opende, was het gedaan met de tegenstand. De resterende tachtig minuten controleerde Brazilië de wedstrijd. Vijf minuten na rust vergrootte Roberto Firmino, die uitkomt voor Hoffenheim, de score na zeer fraai voorbereidend werk van Willian. Zes minuten voor het einde maakte Nicolas Fedor 2-1.

Vijfvoudig wereldkampioen Brazilië stuit in de kwartfinales op Paraguay, dat tweede werd in groep B.