Chelsea-'fans' zingen racistisch liedje over Mohamed Salah: 'Bommengooier!' (video)

Trevor Wagener • 20:54, 11-04-2019 / Laatste Update: 12:36, 12-12-2023

Fans van de Engelse voetbalclub Chelsea FC hebben zich in de Tsjechische hoofdstad Praag racistisch uitgelaten over Liverpool-aanvaller Mohamed Salah. In een café zongen de 'fans' dat de Egyptische buitenspeler van de nummer 1 van de Premier League 'een bommengooier' is. Het is niet de 1e keer dat Chelsea-'supporters' op deze manier negatief in het nieuws komen.

Op de melodie van het liedje September van Earth, Wind & Fire zingen de Chelsea-aanhangers 'Salah is a bomber, ooh oh ohhhh'. Reacties op sociale media naar aanleiding van dit liedje liegen er niet om. De organisatie Kick it Out, die al 25 jaar racisme IN de stadions bestrijdt, spreekt op Twitter van een schande.

Wegwezen

"Oké, het is dan niet op de tribune maar nog steeds gaat dit veel te ver. Wij willen niet dat zulke fans naar het voetbal komen en zullen Chelsea op de vingers tikken. De club moet deze mensen identificeren en straffen", luidde hun statement.

Schande

Andere Chelsea-fans die de video zagen reageerden vol schaamte en namen het op voor Salah. "Dit is vreselijk. Deze 'fans' representeren niet de echte supporters van onze club." Een ander voegde daaraan toe: "We zijn niet allemaal zo, maar iedere club heeft aanhangers die klootzakken zijn." Veel fans identificeren zich niet met hen die het liedje zingen.

"Het is schaamteloos dat we deze idioten in onze fanbase hebben. Dit gedrag is pathetisch." De supporters zijn in de Tsjechische stad om hun club aan te moedigen: het team van trainer Maurizio Sarri speelt donderdagavond voor de Europa League tegen het Slavia Praag van voormalig Excelsior-aanvaller Mick van Buren.