'Cristiano Ronaldo is helemaal van karakter veranderd: vroeger was het een grote egoïst'
Cristiano Ronaldo en Chris Woerts. Getty Images/Pro Shots

'Cristiano Ronaldo is helemaal van karakter veranderd: vroeger was het een grote egoïst'

09:35, 25-06-2024 / Laatste Update: 13:52, 25-06-2024

"Cristiano Ronaldo schittert op het EK." Dat zegt sportmarketeer Chris Woerts in de podcast SportClash. De Portugese vedette is volgens hem minder egoïstisch en gaat leuk met jonge fans om. Toch is er ook nog steeds kritiek op Ronaldo.

Woerts blikt terug op de wedstrijd van Portugal tegen Turkije (3-0). "Ronaldo schitterde weer", begint hij. "Hij is helemaal van karakter veranderd. Vroeger was het een grote egoïst bij het nationale team. Eiste hij iedere bal op, iedere kans wilde hij zelf benutten."

"Nu speelt hij keurig over naar de juiste kleur en gunt hij zijn medespelers een goal", zag de sportmarketeer. "Dat maakt Portugal sterker en een grote favoriet voor de titel."

De Portugezen wonnen de eerste twee duels op het EK en staan eerste in Groep F. De laatste groepswedstrijd spelen ze woensdag tegen Georgië.

Populair

Woerts heeft veel respect voor Ronaldo, die op 39-jarige leeftijd nog steeds basisspeler is bij de nationale ploeg. “In Nederland is hij niet populair. Hier loopt iedereen weg met Lionel Messi en FC Barcelona. Maar Ronaldo bewijst, op zijn leeftijd, dat hij nog echt een goede topsporter is met oog voor zijn medespelers.”

Dat bewijst de sterspeler ook met zijn waanzinnige lijst aan records. Hij is bijvoorbeeld de oudste aanvoerder ooit op een EK, en gaf op de Europese toernooien de meeste goals en assists.

Veldbestormers

Woerts ging ook in op de fans van Ronaldo die het veld op kwamen rennen tijdens het duel met Turkije. Hij vond dat de aanvaller goed handelde op dat moment.

"Heel sympathiek dat dat kleine jongetje met hem op de foto mocht. In Duitsland waren al die stewards weer helemaal over de zeik. Maar hij deed dat leuk en met een glimlach, even op de foto met dat ventje. Alle respect voor Ronaldo."

Toch was er ook veel kritiek op die foto die Ronaldo maakte. Daarmee zou hij de onveilige situaties met veldbestormers in stand houden.

"Misschien moet Ronaldo er ook niet zo coulant mee omgaan", zei Valentijn Driessen in de podcast van De Telegraaf. "Dat hij zo'n jochie gewoon een schop onder zijn achterste geeft. Wegwezen."

EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.