Een simpele statistiek laat de Milanezen weer dromen
i

Pro Shots

Een simpele statistiek laat de Milanezen weer dromen

Brian Vesseur • 17:18, 14-02-2016 / Laatste Update: 12:48, 12-12-2023

Het is halverwege de jaren '00 dat AC Milan onverslaanbaar voetbal laat zien, korte metten maakte met alles wat op haar pad kwam en de beste spelers van de wereld in de selectie had. Als je voetbal wilde zien, keek je naar AC Milan.

Ondertussen is dat niet meer zo. Terwijl Juventus de strijd aangaat met de Europese top, speelt AC Milan in de schaduw van de Oude Dame. Het is 'slechts' een ploeg die meedoet bovenin de middenmoot, maar niet kan imponeren.

Onbekende namen

Andrea Bertolacci is bijvoorbeeld een naam die we tegenkomen op het formulier van Milan. Samen met Giacomo Bonaventura en Andrea Poli spelen zijn op het middenveld van de rood-zwarten. Niet de grote namen die je verwacht bij AC Milan: Kaka, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo of Clarence Seedorf.

Je moet roeien met de riemen die je hebt en dat doet Sinisa Mihajlovic, de coach van AC Milan, ook. De laatste weken lijkt dat zijn vruchten af te werpen. Het verloor al 7 wedstrijden op rij niet (W4, G3), iets wat voor het laatst lukte in april 2013. In de laatste 12 wedstrijden verloor het ook maar 1 keer (W6, G5).

Omhoog kijken

Ook zondag werden er weer drie punten gepakt. Genoa werd met 2-1 verslagen door doelpunten van Carlos Bacca en Keisuke Honda. Alessio Cerci, oud-speler van Milan, deed nog wat terug namens Genoa.

Door de goede reeks van AC Milan staat het 6e in de Serie A. Een goede prestatie voor het hedendaagse Milan, na de resultaten van vorig seizoen (10e) en het seizoen ervoor (8e). En ze kunnen verder omhoog kijken, want Internazionale, AS Roma en Fiorentina staan enkele puntjes voor. Milan kan dus weer eens hopen op Europa.