Genk na blamage door naar volgende ronde Europa League

admin • 09:36, 22-07-2016 / Laatste Update: 14:22, 12-12-2023

RC Genk is gisteren in de 2de voorronde van de Europa League met de schrik vrij gekomen tegen Buducnost Podgorica. Er waren strafschoppen nodig voor de Belgen om de Montenegrijnen te verslaan.

Met een 2-0 zege in de 1e wedstrijd leek de 2de wedstrijd in de voorronde van de Europa League tussen RC Genk en Budunost Podgorica een verplicht nummer te worden. Niets bleek minder waar. Al na 30 seconden stonden de Montenegrijnen op voorsprong. Vier minuten voor rust was er zelfs de 2-0 voorsprong.

Blamage

Een blamage leek in de maak. Na rust ging het van kwaad tot erger met Genk, dat op het randje van de uitschakeling balanceerde en ook nog met 10 kwam te staan na rood voor Kumordzi. Na een uitputtende verlenging, waren de ploegen nog in evenwicht. In een strafschoppenreeks kroop RC Genk dan toch door het oog van de naald: 4-2.