Ajax moet keeper missen tijdens Olympische Spelen
Geronimo Rulli bij het Argentijnse elftal / Getty Images

Ajax moet keeper missen tijdens Olympische Spelen

08:33, 03-07-2024 / Laatste Update: 09:30, 03-07-2024

Gerónimo Rulli is nu met Argentinië op de Copa América en de keeper plakt er hierna nog een toernooi aan vast. De doelman van Ajax is een van de dispensatiespelers voor de Olympische Spelen.

Er reist een onder 23-team van Argentinië af naar de Olympische Spelen in Parijs, met daarin drie dispensatiespelers. Naast Ajax-keeper Rulli zijn dat twee wereldsterren: Julian Alvarez van Manchester City en Nicolas Otamendi van Benfica. Javier Mascherano is de bondscoach van het olympische team en hij mag in totaal achttien spelers meenemen.

Emiliano Martínez van Aston Villa is de eerste doelman van Argentinië tijdens de Copa América, die tot 14 juli duurt. Op de Olympische Spelen, die op 26 juli beginnen, heeft Rulli concurrentie van Leandro Brey van Boca Juniors.

Voorbereiding van Ajax

Rulli was afgelopen seizoen tweede doelman bij Ajax. Na de blessure van Diant Ramaj keepte Rulli de laatste wedstrijden van de club uit Amsterdam. Voor Ajax begint het seizoen op 25 juli al, met de tweede voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina.

PSV

PSV-trainer Peter Bosz koos er juist voor om zijn spelers niet naar de Olympische Spelen te sturen. Ismael Saibari wilde met Marokko mee naar Parijs, terwijl Ricardo Pepi en Malik Tillman op de nominatie stonden om met de Verenigde Staten mee te gaan. Zij krijgen allemaal geen toestemming en sluiten 'gewoon' aan bij de voorbereiding van de kampioen van Nederland.