Hecking maakt excuses bij Bas Dost na harde woorden

Hecking maakt excuses bij Bas Dost na harde woorden

admin • 13:13, 21-09-2015 / Laatste Update: 01:43, 13-12-2023

Wolfsburg-trainer Dieter Hecking heeft zich bij Bas Dost verontschuldigd voor zijn verbale uithaal na de wedstrijd zaterdag tegen Hertha BSC (2-0).

Hoewel de spits als invaller twee keer scoorde, werd hij door zijn coach na afloop openlijk bekritiseerd omdat zich na zijn wissel tegen CSKA Moskou 'als een klein kind' had gedragen. Dat had Hecking beter niet kunnen doen, zo erkende hij een dag later.

In de aanloop naar de competitietopper van morgen tegen Bayern München haalde een goed gesprek tussen de verongelijkte spits en zijn coach, waarbij ook technisch directeur Klaus Allofs aanwezig was, de ergste kou uit de lucht. De Nederlander zal in München daarom weer op een basisplaats kunnen rekenen.

Dost baalde vorige week flink omdat hij in het Champions Leagueduel met CSKA al in de rust naar de kant was gehaald. Zijn ongebruikelijk harde kritiek had hij echter beter intern kunnen houden, zo liet hij in Kicker weten. ,,Misschien was het een fout deze zaak openbaar te maken,'' aldus Hecking.

Lees ook: The Times: PSG wil 150 miljoen betalen voor Ronaldo

Lees ook: Sankoh: ‘Kazim-Richards moet zijn mond houden’

Lees ook: Guram Kashia: ‘De veteranen zijn de helden’