Bondscoach Ronald Koeman ziet 'wereldwijd' probleem ook in Nederland: 'Dan hou ik me nog redelijk in'
Bondscoach Ronald Koeman met Memphis Depay / Getty Images

Bondscoach Ronald Koeman ziet 'wereldwijd' probleem ook in Nederland: 'Dan hou ik me nog redelijk in'

21:56, 08-07-2024 / Laatste Update: 21:56, 08-07-2024

Bondscoach Ronald Koeman is niet te spreken over hoe de media over spelers en trainers spreken. Hij vindt dat het 'iets positiever of respectvoller' zou kunnen. Daarbij wordt Memphis Depay ook als voorbeeld aangehaald.

De NOS sprak maandag met de bondscoach tijdens een koffiemomentje. Daarbij kreeg Koeman de vraag hoe hij omging met de wisselende stemming in het land. Na Oostenrijk was er veel kritiek op Oranje, maar nu heerst er weer een hosannasfeer.

"Ik denk dat - en dat is misschien wel jammer - we dingen vanuit de media meekrijgen, maar niet zozeer wat het land ervan vindt. Maar je ziet dat overal hè, het is een mondiaal probleem. En ik heb dat vaker gezegd, dat het iets positiever of respectvoller zou kunnen, als het over spelers of coaches gaat."

'Daar mag je iets netter over zijn'

Als voorbeeld wordt Memphis Depay aangehaald, maar Koeman is duidelijk: "Dat wil ik voor iedere speler doen. En in het geval van Memphis doe ik dat, omdat ik vind dat hij nog heel belangrijk is voor het Nederlands elftal. Het is niet voor niets dat hij een paar doelpunten verwijderd is van all time-topscorer is van het Nederlands elftal. Daar mag je iets netter over zijn, en dan hou ik me nog redelijk in."

Na het zien van de beelden werden de opmerkingen van Koeman besproken bij Studio Fussball. Pierre van Hooijdonk zei: "Ik denk dat er best kritische puntjes mogen worden aangehaald als het gaat over de performances van Mempohis tijdens dit toernooi. Dat is toch gewoon teleurstellend. Hij is bijna all time-topscorer, dan verwacht je op zo'n podium echt iets van hem."

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.