Juventus-trainer vreest voor veel blessures: 'We hebben niet eens een oefenduel gespeeld'
i

EPA

Juventus-trainer vreest voor veel blessures: 'We hebben niet eens een oefenduel gespeeld'

Martijn Baars • 16:58, 11-06-2020 / Laatste Update: 05:26, 07-01-2024

Matthijs de Ligt hervat vrijdagavond het Italiaanse voetbalseizoen voor Juventus met de return in de halve finales van de beker tegen AC Milan. De landskampioen uit Turijn is favoriet voor een plaats in de finale, na het gelijkspel in de uitwedstrijd (1-1). "Maar toch weten we even niet waar we staan", zegt trainer Maurizio Sarri.

"We hebben de afgelopen maanden niet eens een oefenwedstrijd kunnen spelen”, zei Sarri op een persconferentie. "Ik ben tevreden over hoe de trainingen zijn verlopen. Maar dat biedt geen garantie voor deze halve finale. Het was een abnormale onderbreking. Iedere speler heeft die periode anders beleefd."

Corona

Paulo Dybala, 1 van de gevaarlijkste aanvallers van Juventus, raakte besmet met het coronavirus. Net als clubicoon Paolo Maldini van AC Milan. "Ik heb vrienden en kennissen verloren”, vertelde manager Giuseppe Marotta van Inter, die zaterdag met zijn club in actie komt in de andere halve finale tegen Napoli.

Juve op jacht naar treble

Juventus is nog in de race om de landstitel, winst van de Champions League en nationale beker. Bij AC Milan was het zelfs onrustig toen er 3 maanden niet werd gespeeld. De speculaties over een mogelijk ontslag van trainer Stefano Poli houden maar aan. Zlatan Ibrahimovic kan zich niet meten met Cristiano Ronaldo, de absolute vedette van Juventus. De 38-jarige Zweed staat nog aan de kant met een kuitblessure.

Vrees voor blessures

"Ik hoop dat wij geen last krijgen van veel blessures", zei Juve-coach Sarri. "Maar ik vrees het ergste. Want mijn spelers hebben veel aan spierkracht verloren en moeten nu in korte tijd heel veel wedstrijden spelen."

Serie A ook weer verder

Maar liefst 34.000 Italianen overleden aan Covid-19. Voetbal kan mogelijk een beetje plezier brengen in het sportgekke land. De Serie A, de Italiaanse competitie, gaat op 20 juni weer van start. Ook met lege tribunes en onder strikte maatregelen die verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen. Als een speler besmet raakt, dan moeten al zijn ploeggenoten ook 2 weken in quarantaine. Het zou dus zomaar kunnen dat clubs het seizoen niet kunnen uitspelen.