Koeman met de handen in het haar door Rooney
i

Action Images via Reuters

Koeman met de handen in het haar door Rooney

admin • 18:20, 07-09-2017 / Laatste Update: 01:27, 06-01-2024

Everton-coach Ronald Koeman is 'bijzonder teleurgesteld' in zijn nieuwe aanwinst Wayne Rooney. Vorige week werd de 31-jarige spits nog aangehouden voor rijden onder invloed. Toch is hij wel toegevoegd aan de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Of hij goed gestraft gaat worden door Koeman, is nog niet bekend. "Dat handelen we intern af op een geschikt moment", zegt hij op de persconferentie van de club. Rooney kwam deze zomer van Manchester United naar Everton. De ervaren voetballer heeft kort geleden aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor het Engelse nationale elftal. Hij hoefde niet bij de WK-kwalificatiewedstrijden te zijn, dus ging hij een avondje uit. De slogan 'drink met mate' kent Rooney blijkbaar niet.

Rooney lust 'm wel

Dat de Brit wel een alcoholisch drankje lust is geen geheim, maar om daarna achter het stuur te kruipen, is dus niet zo handig. Hij werd opgepakt door de politie en kon ontnuchteren op het politiebureau. Een paar maanden terug was Rooney nog in opspraak omdat hij in een dronken bui effe een half miljoen euro er doorheen had gedraaid in het casino. Koeman heeft er niet alleen een nieuwe spits bij, maar ook een hoop kopzorgen.