NEC is klaar voor de kampioenswedstrijd

NEC is klaar voor de kampioenswedstrijd

13:07, 02-04-2015 / Laatste Update: 13:08, 13-12-2023

NIJMEGEN - NEC is klaar voor de wedstrijd van het jaar. De Nijmeegse eerstedivisionist heeft zich in alle rust kunnen voorbereiden op het kampioensduel met Sparta Rotterdam. Coach Ruud Brood houdt in De Goffert vast aan de formatie van de laatste weken.

Dat betekent dat Gregor Breinburg vrijdagavond (20.00 uur) niet in de basis begint. De controleur op het middenveld is hersteld van een enkelblessure, maar heeft pas een keer met de groep meegetraind. Brood wil de middenvelder wel opnemen in de wedstrijdselectie. Breinburg begint zodoende op de bank

Internationals
Brood beschikt sinds donderdag weer over de legionairs Alireza Jahanbakhsh en Christian Santos aan. Jahanbakhsh heeft in Azië een vermoeiende trip met het olympisch team van Iran achter de rug. Santos heeft in Noord-Amerika zijn debuut gevierd als international van Venezuela. "Ze hebben vlieguren gemaakt en zijn daardoor pas laat in de voorbereiding op deze wedstrijd beschikbaar”, verklaart trainer Ruud Brood. "Dat is niet anders. Ze moeten zich volledig concentreren op Sparta.”

Koploper NEC staat 21 punten voor op FC Eindhoven. Bij puntenverlies van de Brabanders is NEC zelfs met een nederlaag tegen Sparta kampioen van de eerste divisie. NEC heeft evenwel nog alle 15 thuisduels in dit seizoen gewonnen.

Voor het duel van vrijdagavond zijn geen kaarten meer beschikbaar. De Goffert is al weken uitverkocht.

Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Santos, Foor; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe.