NEC worstelt met 'mysterieuze' blessure Emilsson

NEC worstelt met 'mysterieuze' blessure Emilsson

13:45, 07-01-2015 / Laatste Update: 14:57, 13-12-2023

MARBELLA - NEC hoopt Kristján Emilsson binnen 2 maanden weer fit te hebben, maar vreest voor tegenslag en een verloren seizoen. De IJslander kampt met een mysterieuze hamstringblessure, die nu al 8 specialisten werk heeft opgeleverd. De Nijmeegse eerstedivisionist weet begin volgende week of het herstelproces daadwerkelijk is ingezet.

Vele behandelingen
​Emilsson (21) is nu ruim 2 maanden geblesseerd. Na behandelingen van de medische staf van NEC, bezoeken aan artsen van de Deense en Nederlandse bond en een consult aan dokter Heijboer in het Erasmus in Rotterdam revalideert de aanvaller inmiddels al enige weken bij fysiotherapeuten van de nationale bond van IJsland. Via die weg hoopt de Nijmeegse club Emilsson snel weer tot zijn beschikking te hebben.

Voorzichtig
,,De vooruitzichten zijn goed”, verklaart fysiotherapeut Han Tijshen van NEC. ,,Maar zekerheid hebben we volgende week. Dan zien we zelf ook hoe ver het herstel heeft gereikt. We zijn voorzichtig. Allereerst is de aard van een blessure niet altijd exact in te schatten. Daarbij is dit een langdurige kwestie geworden. Aanvankelijk was op scans helemaal niets te zien. We hopen nu op een doorbraak.”

Speelminuten
​NEC gaat ervan uit dat Emilsson dit seizoen nog in actie komt. De IJslander, in de zomer overgenomen van Hafnarfjördur, heeft in de spaarzame minuten die hij heeft gekregen, een sterke indruk achtergelaten. ,,Het zou zonde zijn als er weer een terugslag volgt”, stelt trainer Ruud Brood. ,,Dan is zijn seizoen verloren. We zijn positief gestemd, maar dit is een vervelende en slepende kwestie geworden.”