🎥 | Oranjedames halen in schiettent uit en verpulveren Turkije

admin • 19:54, 08-11-2019 / Laatste Update: 07:29, 07-01-2024

De Oranjeleeuwinnen hadden zo vlak voor het weekend geen kind aan de Turkse vrouwen. In de EK Kwalificatiewedstrijd werd het maar liefst 0-8 en maakte Daniëlle van de Donk een hattrick.

Hoewel Nederland vanaf de 1e seconde beter was, duurde het toch nog bijna een half uur voordat de 0-1 ook echt een feit was. Op aangeven van Vivianne Miedema maakte Shanice van de Sanden in de 26e minuut de 1e goal van de middag. 5 minuutjes later schoot Sherida Spitse een pingel erin en was het Turkse verzet al gebroken.

Hattrick van Daan!

In de blessuretijd van de 1e helft kopte Miedema een prima voorzet van Van de Sanden erin. Een kwartier na rust tekende ze ook voor haar 2e treffer. Tussendoor maakte Daniëlle van de Donk 2 doelpunten en even later was haar hattrick tijdens de 0-7 compleet. Zij kreeg dan ook haar publiekswissel.

Spitse maakte vlak voor tijd met een knappe vrije trap ook nog eens de 0-8. Dat bleek ook de eindstand

Stand Groep A Nederland

Nederland heeft in Groep A van de EK Kwalificatie totaal geen last van concurrentie. Na 5 wedstrijden hebben de Oranjeleeuwinnen 15 punten er is er ook al 23 keer gescoord! Rusland, Slovenië en Kosovo staan gedeeld 2e, met slechts 6 puntjes.

Alle doelpunten

Hieronder check je een aantal van de vele doelpunten die Oranje vanavond maakte: