RKC doet met fraaie treffer uitstekende zaken in degradatiekraker tegen VVV

Marcel van Dorst

Martijn Baars • 19:38, 05-12-2020 / Laatste Update: 22:35, 04-01-2024

RKC heeft uitstekende zaken gedaan in de degradatiekraker tegen VVV. De Venlonaren kwamen na rust op voorsprong, maar kregen met 10 man uiteindelijk toch nog de deksel op de neus: 3-2. Lennerd Daneels werd met een fraaie treffer in de slotfase de grote man.

De 1e helft ging nog gelijk op, met goals voor Finn Stokkers (1-0) en een penaltygoal van de Griekse held Giakoumakis (1-1). Na rust kwam VVV zelfs op voorsprong via Vito van Crooij, maar stond het even later met 10 man na de 2e gele kaart voor Gelmi.

Man meer = zege

Met een man meer drukte RKC op de Limburgse goal en dat leverde 2 goals op. Via Touba in de 75e minuut de gelijkmaker en dus zoals gezegd de winnende goal van Daneels in de 87e minuut.

Stand

RKC klimt door de zege naar plek 10 van de Eredivisie. De Waalwijkers hebben 3 punten voorsprong op VVV, dat op plek 13 staat. De voorsprong op de onderste 2 plekken (Fortuna Sittard en FC Emmen) is 6 punten, maar beide ploegen komen nog in actie deze speelronde.