Van Dijk na uitschakeling Liverpool: 'Die 2-1 was een zware klap'
i

BSR/PA Sports

Van Dijk na uitschakeling Liverpool: 'Die 2-1 was een zware klap'

admin • 08:22, 12-03-2020 / Laatste Update: 18:28, 08-01-2024

Verdediger Virgil van Dijk reageerde bijzonder nuchter op de uitschakeling van titelhouder Liverpool in de Champions League. "Het was voor ons een perfecte wedstrijd, tot aan de 95ste minuut zo ongeveer”, zei de Oranje-captain na de dramatische verlenging tegen Atlético Madrid (2-3).

Kort nadat Roberto Firmino de Engelse ploeg in de eerste verlenging op Anfield op 2-0 had gezet, ging doelman Adrián pijnlijk in de fout. Marcos Llorente profiteerde van het geklungel van de Spaanse reservedoelman (2-1), waarna Atlético vleugels kreeg en zelfs nog met een zege de laatste 8 bereikte. Het 1e duel hadden de Madrilenen in eigen huis ook gewonnen (1-0).

"Iedereen maakt wel eens fouten, dat hoort bij voetbal. Helaas gebeurt het bij de 2-1. Die 2-1 was een zware klap”, erkende Van Dijk op Veronica. "Daar hebben wij niet goed op gereageerd. Maar in een eerder stadium hadden we genoeg kansen om de score uit te breiden, al voor de extra tijd. We hebben onszelf echter niet beloond en dan verlies je en lig je eruit.”