Vitesse begint zonder publiek aan voorbereiding
i

Rolf Hensel

Vitesse begint zonder publiek aan voorbereiding

admin • 00:08, 26-06-2020 / Laatste Update: 15:27, 05-01-2024

Vitesse start de voorbereiding op het nieuwe seizoen op woensdag 1 juli. De Duitse trainer Thomas Letsch begint zijn klus in Arnhem wel zonder publiek. Ondanks de versoepelde coronamaatregelen houdt de eredivisionist de poorten op Papendal gesloten.

Met de versoepeling van de regels zijn toeschouwers vanaf woensdag 1 juli weer welkom op sportaccommodaties. Maar Vitesse acht het te kort dag om alle voorzieningen te treffen voor bezoekers bij de eerste training van het nieuwe seizoen.

Veel fans

De laatste jaren kwamen duizenden fans af op de sessies. Zoveel supporters zijn nu op niet toegestaan, omdat Papendal die capaciteit met de regel voor 1,5e meter afstand niet heeft. Toegang verlenen volgens inschrijving en reservering vindt de club daarbij niet werkbaar. Dan moeten ook supporters worden geweigerd en dat wil de eredivisionist niet.

Gesloten deuren

Letsch start de voorbereiding nu achter gesloten deuren. De Duitser is deze zomer met een tweejarig contract aangetrokken om Vitesse nieuwe successen te bezorgen. De coach krijgt een lange aanlooptijd naar de competitie. De eredivisie begint pas halfweg september weer.