Dit is de opstelling voor de WK-finale: Martens gewoon in de basis

7 juli 2019

AFP

Nog even wachten en dan gaat de WK-finale tegen Amerika beginnen! Maar met welke speelsters verschijnt Oranje aan de aftrap? Sarina Wiegman heeft voor de onderstaande 11 namen gekozen. Merel van Dongen staat niet langer in de basis. Anouk Dekker keert terug in het hart van de verdediging.


Lieke Martens staat gewoon weer in de basis en ook Lineth Beerensteyn is weer van de partij. Het was even de vraag of Martens wel kon starten omdat ze nog kampt met een blessure aan haar teen. Shanice van de Sanden verloor in de halve finale haar basisplaats aan Beerensteyn. Wiegman zag dus geen reden om dat voor de finale weer om te gooien.

De opstelling: Van Veenendaal, Van Lunteren, Dekker, Van der Gragt, Bloodworth; Spitse, Van de Donk, Groenen; Beerensteyn, Miedema en Martens.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

De Opstelling van de Amerika
In de Verenigde Staten is voetbal al jaren een populaire sport voor vrouwen. Het nationale elftal van Amerika is sterk en bondscoach Jillian Ellis heeft genoeg te kiezen. Voor de finale heeft zij voor deze 11 namen gekozen: Naeher; O'Hara, Dahlkemper, Sauerbrunn, Dunn; Lavelle, Ertz, Mewis; Heath, Morgan en Rapinoe.