Valverde kent geen stress: 'Heb al een zege op mijn naam staan'

Valverde kent geen stress: 'Heb al een zege op mijn naam staan'

admin • 23:59, 23-04-2016 / Laatste Update: 01:25, 08-01-2024

Alejandro Valverde kan zondag geschiedenis schrijven. Als hij Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam schrijft is hij de eerste renner sinds de Zwitser Ferdi Kubler in 1951 en 1952, die de dubbel Waalse-Pijl/Luik-Bastenaken-Luik twee jaar op rij wint.

,,Natuurlijk wil ik graag de geschiedenisboeken in", zegt de Spanjaard. ,,Maar ik start zonder stress. Ik heb al de Waalse Pijl op zak, zondag moet niets. Toch maak ik me zorgen om de kou en vooral de regen."

Weer topfavoriet voor zege

Valverde is na zijn zege woensdag in de Waalse Pijl zondag opnieuw topfavoriet in Luik. ,,Ik heb geen stress, voor andere jongens is het misschien 'moeten' zondag, voor mij niet. Ik heb al een zege op mijn naam en ik denk ook al aan de Giro, waar ik een gooi wil doen naar het eindklassement. Natuurlijk wil ik graag de overwinning in Luik, dat ga ik niet ontkennen, het zou een enorme eer zijn, maar het moet niet."

De Spanjaard verkende vrijdag de laatste 90 kilometer van Luik-Bastenaken-Luik met zijn team. ,,Ik heb die nieuwe helling ook gezien, het kan de finale veranderen. Ook omdat het een lastige kasseiklim is, maar eerlijk gezegd: ik ben meer bezig met het mogelijke slechte weer dan met die klim. De kou, maar vooral de regen baart me zorgen."

Valverde verwacht felle strijd

Valverde verwacht de meeste tegenstand van de bekende namen. ,,Daniel Martin, Michal Kwiatkowski, Simon Gerrans, Joaquim Rodriguez en Julian Alaphilippe, al denk ik ook aan Vincenzo Nibali en dan vergeet ik wellicht nog een paar namen. Het zal een felle strijd worden. Ik kijk er naar uit."