Visma | Lease a Bike voegt toptalent (18) toe aan hoofdmacht: 'Hij zit op alle vlakken op een heel hoog niveau'
Matthew Brennan (r) stond begin mei nog op het podium in Circuit de Wallonie © Getty Images

Visma | Lease a Bike voegt toptalent (18) toe aan hoofdmacht: 'Hij zit op alle vlakken op een heel hoog niveau'

13:34, 22-05-2024 / Laatste Update: 13:57, 22-05-2024

Matthew Brennan komt nu nog uit voor het development team van Visma | Lease a Bike, maar maakt vanaf volgend seizoen de overstap naar de WorldTour. De jonge Brit heeft een contract tot en met 2027 getekend bij de Nederlands ploeg.

Brennan kende een indrukwekkende start bij Visma | Lease a Bike Development als eerstejaars belofte. Hij won zowel zijn eerste als zijn tweede koers. In het Circuit de Wallonie eindigde hij als derde, na winnaar Arnaud De Lie. Niet slecht voor een 18-jarige in zijn eerste profkoers.

Visma is overtuigd en haalt de Brit daarom een jaar eerder naar de hoofdmacht. "Matthew laat op fysiek gebied en qua persoonlijkheid bijzondere dingen zien. Daarom hebben we vertrouwen in een succesvolle toekomst samen. We zijn heel blij dat hij langer bij ons blijft", gaf sportief directeur Merijn Zeeman aan op de eigen website.

'Ontwikkeling staat voorop'

"Zoals voor alle renners van ons Development Team geldt, heeft Matthew ook dit jaar al de beschikking over alle faciliteiten die de WorldTour renners hebben”, laat Zeeman weten. “We hebben een plan voor de lange termijn met hem en gaan geleidelijk zijn programma verzwaren. Hij zal ook volgend jaar dus nog wedstrijden rijden met het Development Team.”

“De komende drie jaar zijn heel belangrijk voor mijn verdere ontwikkeling”, begrijpt Brennan. “Zoals ook dit jaar het geval is, moet daarin mijn ontwikkeling voorop staan. Resultaten zijn minder belangrijk. Ik wil mezelf geen druk opleggen en dingen ook niet overhaasten. Hier kan ik leren van de beste renners en specialisten van de wereld. Dat vind ik super interessant en ik sta open voor iedereen binnen de ploeg die me iets kan bijleren. Naar het vervolg van dat leerproces kijk ik enorm uit.”

Thymen Arensman maakt indruk in Giro, maar zorgt ook voor discussie: 'Hij keek geen moment om'

22 mei 2024, 12:04

Thymen Arensman (24) is langzaam maar zeker zijn achterstand in het algemeen klassement aan het herstellen. De renner van INEOS Grenadiers gaat steeds beter rijden, waardoor hij ondertussen op de zesde plaats staat en de witte jongerentrui in het vizier heeft. Toch ontstaat er ook kritiek rond de Nederlander, die zijn kopman Geraint Thomas in de slotfase alleen achter liet. Was het een verkeerde keuze of is er meer aan de hand?

Een droom die uitkomt

"Hier ben ik uiteraard super blij mee. Een eerste profcontract is iets groots. Je droomt ervan natuurlijk, wanneer je als beloftenrenner binnenkomt bij een team als Team Visma | Lease a Bike. Maar wanneer dat aanbod dan komt, en ook zo snel, dan is dat iets heel cools natuurlijk. Ik kijk ernaar uit om de wedstrijden die ik voorheen op tv gevolgd heb, nu zelf te mogen gaan rijden.”