🎥 | Wout Van Aert grijpt eindzege in werelbeker, veel pech voor Mathieu Van der Poel

24 januari 2021

De Belg Wout van Aert heeft de wereldbeker veldrijden 2020/21 gewonnen, chapeau! De Belg van Jumbo-Visma won in Overijse de laatste manche van het klassement door van zijn grote rivaal Mathieu van der Poel te winnen.


Van Aert kwam alleen voorop nadat Van der Poel lek was gereden. De regerend wereldkampioen kwam na een achterstand van 20 seconden terug tot op 11 tellen, maar raakte door 2 valpartijen weer verder achterop.

Gekke strijd
Zaterdag was Van der Poel Van Aert nog de baas in de Flandriencross. Het staat nu in de onderlinge duels tussen hen 5-3 in het voordeel van de Nederlander, die volgende week in Oostende zijn wereldtitel verdedigt,

Van der Poel eindigde in Overijse op ruim een minuut van een ontketende Van Aert als 2e. Tom Pidcock mocht als nummer 3 mee het podium op. Lars van der Haar werd 6e, terwijl Corné van Kessel als 8ste finishte (lees verder onder de tweets).
Wel/geen WK?
Van Aert kwam alleen over de streep na ruim een uur crossen. Hij is na Toon Aerts de nieuwe winnaar van de wereldbeker. Een lekkere boost want volgende week is het WK veldrijden in Oostende, alleen is er wel een ding: zijn wel zorgen over het doorgaan van het WK nu er in de Vlaamse kustplaats een corona-uitbraak is geconstateerd van de welbekende en zeer gevreesde Zuid-Afrikaanse variant.