Deze wijnkenner dronk 25 glazen wijn én rende een marathon in minder dan vijf uur
Tom Gilbey / Instagram @tomgilbeywine

Deze wijnkenner dronk 25 glazen wijn én rende een marathon in minder dan vijf uur

13:39, 24-04-2024

Tom Gilbey combineerde afgelopen weekend twee uitzonderlijke prestaties. De man liep de Marathon van Londen én dronk 25 glazen wijn. De wijnkenner deed dat ook nog eens tegelijk.

Gilbey is doorgaans bezig met het inkopen en verkopen van wijnen en besloot zichzelf een side quest te geven tijdens de marathon in de Engelse hoofdstad. Na elke mijl proefde hij blind een wijntje.

Er stond dan familie (of vrienden) klaar om hem uit een fles wijn te laten proeven. Het jaartal, de streek én de druivensoort moest hij proberen goed te raden. Hij had zeven wijnen volledig goed, vier fout en veertien gedeeltelijk goed.

25 wijn opdrinken zou zonder marathon al een redelijk onmogelijke opgave zijn, dus hij dronk dan ook niet alle glazen volledig op. Met al die tussenpauzes rende hij de marathon alsnog onder de vijf uur.

Goede doel

Gilbey deed dat allemaal voor een goed doel: Sobell House Hospice Charity. Hij haalde ook best wat geld binnen voor het goede doel: inmiddels al 20.000 euro (17.500 pond). Wel gaf hij aan nog steeds last te hebben van de ruime 42 kilometer, omdat hij al dertig jaar geen marathon meer had gelopen.