Sporting kampioen van Portugal na puntenverlies Roger Schmidt met Benfica
Sporting CP is kampioen van Portugal. Getty Images

Sporting kampioen van Portugal na puntenverlies Roger Schmidt met Benfica

00:46, 06-05-2024

Sporting is zondag landskampioen geworden van Portugal. Het is de derde landstitel van de club deze eeuw en de twintigste in de clubhistorie. Benfica onderging een nederlaag bij Famalicão, waardoor ze de koploper uit Lissabon niet meer kunnen inhalen.

Sporting CP speelde op zaterdag tegen Portimonense en won het duel met 3-0. Het was afwachten dus afwachten voor de ploeg van Rúben Amorim wat Benfica zou doen. Bij puntenverlies van de ploeg van trainer Roger Schmidt was de titel voor Sporting officiëel.

Benfica, met voormalig Eredivisie-spelers Orkun Kökçü, Fredrik Aursnes en David Neres, had de overhand in het duel, maar kwam niet tot scoren. Ángel Di Maria kreeg de beste mogelijkheden, maar het lukte niet om de bal in het net te krijgen. Bij Famalicão lukte dat wel. José Luis Rodriguez en Zaydou Youssouf maakten het in de slotfase 2-0.

Roger Schmidt neemt Orkun Kökçü weer op in selectie Benfica: 'Dat interview was een fout'

28 maart 2024, 17:10

Orkun Kökçü mag weer meespelen bij Benfica. De middenvelder liet zich in een interview met De Telegraaf kritisch uit over de keuzes van trainer Roger Schmidt, waarna hij voor de volgende wedstrijd uit de selectie werd gezet. Na een gesprek met de trainer is die sanctie opgeheven. Schmidt laat weten dat het niet zijn bedoeling was om de ex-Feyenoorder te verbannen.

Door de winst van Famalicão kon het feest in Lissabon losbarsten. Het is voor de club van Nederlander Jeremiah St. Juste de derde titel in deze eeuw. De vorige titels waren in 2021 en 2002. Vorig seizoen werd Benfica nog kampioen. Sporting werd toen vierde.