Ongeloof Max Verstappen over snelheid Daniel Ricciardo, maar diskwalificatie brengt redding
Max Verstappen kan zijn ogen niet geloven. © Red Bull Racing

Ongeloof Max Verstappen over snelheid Daniel Ricciardo, maar diskwalificatie brengt redding

17:47, 28-03-2024 / Laatste Update: 18:32, 28-03-2024

Max Verstappen was nog niet klaar met racen na de Grand Prix van Australië. Samen met zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez nam hij het op tegen Visa Cash App RB in een race op het strand van Melbourne. De wedstrijd moest uitmaken wie de beste strandwacht zou zijn.

Door middel van verschillende opdrachten streden de twee Red Bull teams in een YouTube video tegen elkaar om de titel van beste lifeguard. Verstappen en Pérez mochten beginnen met de kwalificatie waarin ze door het losse zand over het strand moesten rijden in een offroad wagen.

Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo

Toen het de beurt was aan Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo van Visa Cash App leek de auto die zij gebruikten veel sneller te zijn dan die van Verstappen. "Waarom zijn zij zo snel", vroeg de Formule 1-coureur zich meermaals hardop af.

Één van de kijkers van de video op het Red Bull YouTube-kanaal dacht het antwoord op die vraag te weten. "Yuki heeft de blinde darm van hun auto verwijderd", reageerde hij, verwijzend naar Ferrari-coureur Carlos Sainz die na zijn operatie de GP van Australië won.

Diskwalificatie

Ondanks de snelheid van Visa Cash App mocht de fanatieke Verstappen zich net als Pérez uiteindelijk de beste strandwacht noemen. Tsunoda en Ricciardo werden in het laatste onderdeel gediskwalificeerd omdat ze een aantal voorwerpen niet hadden meegenomen in hun auto naar de finish. Ze moesten de medaille die ze al hadden omgehangen weer inleveren.