F1-baas begrijpt terugval Ferrari: ‘Er lopen te veel Italianen rond bij het team’

9 januari 2017

ANP

Het afgelopen F1-seizoen draaide Ferrari niet zo lekker en F1-baas Bernie Ecclestone denkt wel te weten waarom. Volgens de 86-jarige Brit lopen er op dit moment te veel Italianen rond bij de Scuderia en leidt dat tot mindere resultaten.


Te veel Italianen
"Ferrari is teruggevallen naar de tijd van voor Jean Todt en Michael Schumacher. Er werken te veel Italianen voor het team. Ik heb niks tegen Italië, maar het strak leiden van een team zit niet in het Italiaanse DNA. Ferrari heeft vers bloed nodig. Ik weet dat Sebastian Vettel er alles aan doet om succesvol te zijn. De vraag is hoeveel ze hem laten doen. Het is niet zijn fout dat hij niet wint, dat komt door de auto en het team", vertelt Ecclestone in gesprek met Sport Bild.

Regels veranderen
Daarnaast legt de commerciële baas van de F1 aan het medium uit dat hij vindt dat de regels op de schop moeten. "De regels moeten worden veranderd, allemaal. Ze zijn te complex. We zitten in de entertainment business, maar hoe moeten we mensen vermaken als het publiek er niks meer van begrijpt? Zelfs de coureurs weten niet meer wat ze wél en niet kunnen doen op de baan. Het lijkt erop alsof het regelboek zegt: niet racen! Laat ze elkaar af en toe raken, wat dan nog? Laat de coureurs het onderling uitvechten."

reacties
ReageerReageer op dit bericht