Ferrari presenteert nieuw uiterlijk voor Formule 1-wagens in Miami: meer blauw
De rode Ferrari wordt in Miami de blauw-rode Ferrari tijdens het Formule 1-weekend. ©Getty Images/Ferrari, beeldbewerking Sportnieuws.nl.

Ferrari presenteert nieuw uiterlijk voor Formule 1-wagens in Miami: meer blauw

15:36, 01-05-2024 / Laatste Update: 15:46, 01-05-2024

Het Formule 1-team van Ferrari rijdt komend weekend in Miami niet in de gebruikelijke knalrode auto's, maar met veel meer blauw in de kleurstelling verwerkt. Dat komt door een sponsordeal die een paar weken geleden werd bekrachtigd. Ferrari presenteerde woensdag de nieuwe kleuren.

Ferrari en HP zullen de komende jaren aan elkaar verbonden zijn, maar het is nog onduidelijk voor hoeveel jaar het precies is. Wel draagt de Italiaanse renstal per direct een andere naam. Het team van coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz gaat vanaf nu door het leven als 'Scuderia Ferrari HP'.

Bijzondere kleur

Het betekent dat er bij de komende Grand Prix veel gaat veranderen bij Ferrari, want eerder werd al bekend dat het team met een speciale livery zou komen voor de race in de Verenigde Staten. Ferrari is namelijk sinds 1954 zakelijk actief in het land en wil het jubileum op een bijzondere manier vieren.

De Italianen onthulden een paar dagen voor de eerste vrije training in het sprintweekend van Miami de nieuwe auto. Eerder werd wel al duidelijk dat Leclerc en Sainz niet een rood, maar een blauw outfit gaan dragen. Nu zien we die kleur ook terug in de auto.

Hoewel Ferrari altijd geassocieerd wordt met de iconische rode kleur zijn er ook tijden geweest waarin de coureurs blauw droegen en zelfs de auto's hadden ooit die kleur. Dan moeten we overigens wel tientallen jaren terug in de tijd.

Miljoenen nodig voor Lewis Hamilton

De deal zou naar verluidt een van de grootste sponsorovereenkomsten in de geschiedenis van de Formule 1 zijn. Dat betekent dat Ferrari jaarlijks flink wat miljoenen mag gaan bijschrijven, want concurrent Red Bull sloot in 2022 een hele lucratieve deal met Oracle, ook een technologiebedrijf. Het team van Max Verstappen zou voor de vijfjarige overeenkomst liefst 300 miljoen dollar krijgen. Dat is dus zo'n 60 miljoen per jaar.

Ferrari kan het geld in ieder geval goed gebruiken, want vanaf 2025 rijdt zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton voor de renstal en zijn komst is vrij prijzig. De Brit is bij Mercedes op dit moment de best verdienende coureur van de grid en zal zeker niet voor een appel en een ei gaan rijden bij Ferrari.