Hockeyinternationals in kooi voor streethockey (video)

21 december 2016

Pro Shots

Je speelt het 3 tegen 3. Bolle kant en shoot zijn geen overtredingen. En het meest bijzondere: het veld ligt in een kooi. Zie hier een nieuwe variant van streethockey.

Het nieuwe spel werd afgelopen weekend voor het eerst gespeeld in het Belgische Brasschaat. Nederlandse internationals maakten daar hun debuut in de kooi. Sander de Wijn, Lauren Stam en Anne Veenendaal gingen de strijd aan. Volgens Laurence Docherty, voormalig international en speler van Bloemendaal, was de lancering een groot succes. "Wij zien het echt als een toevoeging aan de hockeywereld. Het is een ontzettend spectaculair en intensief spelletje", vertelt Docherty aan Hockey.nl.

Er moet nog goed nagedacht worden over de precieze spelregels, erkent Docherty. "Het is een heel fysiek spel en je staat dicht op elkaar. We spelen met een grotere, zachtere bal. Shoot en bol mag allemaal en via de zijkanten van de kooi blijft de bal altijd in het spel. Alleen slaan loont nog te veel. We zijn nu aan het kijken of we het bijvoorbeeld met zaalsticks kunnen spelen."
reacties
ReageerReageer op dit bericht