Unieke Lewandowski maakt 5 treffers in 9 minuten

admin • 23:38, 22-09-2015 / Laatste Update: 09:19, 13-12-2023

Robert Lewandowski heeft dinsdagavond bij Bayern München een unieke prestatie geleverd. De Poolse aanvaller kwam in de tweede helft van de topper tegen VfL Wolfsburg bij een achterstand van 0-1 het veld in. Binnen een kwartier leidde de thuisclub met 5-1.

Alle treffers kwamen op naam van Lewandowski, die in de 51ste minuut zijn ongekende reeks begon en in de 60ste minuut al nummer vijf produceerde.

SUPERSUB! Robert Lewandowski had 8 minuten en 57 seconden nodig voor vijf doelpunten. http://t.co/pa7H0gS6si

— FOX Sports (@FOXSportsnl) September 22, 2015

Hoeness

Lewandowski brak met zijn scoringsdrift diverse records. Nooit maakte een profvoetballer in Duitsland een hattrick in kortere tijd. Hij is ook de eerste speler in de Bundesliga die in negen minuten vijf keer wist te scoren.

Lewandowski loste Dieter Hoeness als recordhouder af, die in 1984 voor Bayern vijf keer scoorde in 22 minuten tegen Eintracht Braunschweig (6-0). De Poolse aanvoerder is de veertiende speler die ten minste vijf doelpunten maakt in een Bundesliga-duel en de eerste sinds Michael Tönnies in 1991. Hij trof destijds vijf keer doel namens MSV Duisburg in de zege op Karlsruher SC (6-2).