Skiër Pinturault wint weer de wereldbeker op de combinatie

REUTERS

admin • 17:45, 13-01-2017 / Laatste Update: 09:58, 08-01-2024

De Franse alpineskiër Alexis Pinturault heeft vrijdag in Wengen weer de wereldbeker op de combinatie gewonnen. Daarbij gaat het om de slalom en afdaling. De titelhouder eindigde bij de 2e en laatste wedstrijd voor het klassement op de 20e plaats. Dat was nét genoeg om de koppositie te behouden. Vorig jaar was Pinturault ook al de beste.

De Fransman won de 1e wedstrijd in Santa Caterina eind december. Zijn grootste concurrent, de Oostenrijker Marcel Hirscher, verscheen in Wengen niet aan de start.

2 wedstrijden al genoeg

Tot vorig jaar moesten er minimaal 3 wedstrijden op de combinatie worden geskied om een eindklassement te krijgen. In deze winter waren 2 wedstrijden al genoeg.

Hintermann vrijdag de beste

De Zwitser Niels Hintermann eindigde na de slalom en de afdaling in Wengen op de 1e plaats in het dagklassement. Daarmee klom hij in het eindklassement naar de 2e plek, op slechts 11 punten van Pinturault.