Jannik Sinner na historische zege op Novak Djokovic: 'Ik zal met een grote lach de baan op komen'
Jannik Sinner wint van Novak Djokovic en staat voor het eerst in de finale van een grandslamtoernooi. © Getty Images
i

Jannik Sinner wint van Novak Djokovic en staat voor het eerst in de finale van een grandslamtoernooi.

Jannik Sinner na historische zege op Novak Djokovic: 'Ik zal met een grote lach de baan op komen'

08:32, 26-01-2024 / Laatste Update: 10:28, 26-01-2024

Jannik Sinner heeft historie geschreven door in de halve finale van de Australian Open te winnen van tienvoudig winnaar Novak Djokovic. De Italiaan was heer en meester en liet niets heel van de Serviër. "Ik hoop dat ik Novak nog veel vaker mag gaan tegenkomen de komende jaren."

Sinner stond de zware taak te wachten om van Djokovic te winnen en zo zijn eerste finale op een grandslam te halen. In de eerste twee sets stond er geen maat op de 22-jarige Italiaan en leek hij af te stevenen op een gemakkelijke overwinning. Tot hij in de derde set een matchpoint kreeg, maar de set alsnog naar Djokovic ging. Het was het eerste setverlies van het toernooi voor Sinner.

"Het was een hele zware wedstrijd. Die verloren tiebreak in de derde set was een flinke teleurstelling, maar ik kon de knop gelukkig snel omzetten en was klaar voor een nieuwe strijd. Ik wist dat ik dat moest zijn tegen een groot kampioen als Novak."

Finale

En die knop, die ging zeker om. In de vierde set bleef hij in control en legde hij zijn wil gewoon weer op. Een prestatie van formaat tegen Djokovic, die sinds 2018 geen partij verloor op de Australian Open. Met 6-3 ging de vierde set naar Sinner, waarmee zijn finaleplaats een feit is. "Het is altijd mooi om te spelen tegen types waar je veel van kunt leren. Vorig jaar verloor ik van hem in de halve finale van Wimbledon. Daar heb ik veel van geleerd, maar ik ben heel blij dat ik dit geluksmoment nu kan delen met mijn team en dit publiek."

Voorbeeld

Djokovic is al van jongs af aan een voorbeeld voor Sinner, zo vertelde hij na de partij. "Toen ik zestien jaar was had ik al de eer om met hem te mogen trainen in Monte Carlo. Toen probeerde ik al zoveel mogelijk van hem te leren. Ik hoop dat ik Novak nog veel vaker mag gaan tegenkomen de komende jaren", verzekerde Sinner.

"Het is een eer om tegen hem te spelen en hier in Melbourne te mogen spelen. Ze noemen het niet voor niets de 'Happy Slam', ik heb het hier enorm naar mijn zin. Ik kijk enorm uit naar de finale van zondag, ik zal met een grote lach terugkomen op de baan."