Derdedivisionist Juliana’31 heeft zaakjes niet op orde: KNVB dreigt met puntenaftrek

15 december 2016

Pro Shots

Voor de Maldense (vlakbij Nijmegen) derdedivisionist Juliana’31 hangt een straf boven het hoofd. De club voldoet niet aan de eis van 3 contractspelers. Daarom heeft de KNVB voorgenomen om de club 3 punten in mindering op te leggen, mits de club niet heel snel gaat handelen.Juliana krijgt nog tot 13 januari de tijd om aan te tonen dat de club voldoet aan de voorwaarde van 3 geregistreerde contractspelers. Doet de vereniging dat niet, dan wordt de hoofdmacht gestraft met 3 punten in mindering. Met de huidige stand zou het team naar de voorlaatste plek van de ranglijst zakken. Het elftal staat nu met 15 punten op de 15e plek.

Protest
Juliana heeft al vaker aangegeven het niet eens te zijn met de eis van drie contractspelers. De club diende daarom eind oktober de zogeheten zelfscan onder protest in. Volgens voorzitter Martien te Riele kan en wil de club de vergoeding voor spelers niet betalen. Bovendien is Juliana het niet eens met de manier waarop de eisen voor de nieuwe 3e divisie (voorheen topklasse) zijn opgesteld. Dat zou te eenzijdig zijn gebeurd.

Waarschijnlijk wordt niet alleen Juliana gestraft. In totaal riskeren 20 clubs in de 2e en 3e divisie puntenaftrek.


Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht