Ajax verliest dure punten tegen AZ door 2 goals Weghorst

admin • 17:22, 06-11-2016 / Laatste Update: 07:32, 05-01-2024

Ajax heeft niet weten te profiteren van het puntenverlies van PSV (1-1 tegen FC Twente). De Amsterdammers kwamen niet verder dan 2-2 tegen AZ in Alkmaar. Wout Weghorst werd de held aan kant van AZ in een wedstrijd die 2 totaal verschillende helften kende.

In de eerste helft klapte AZ klapte er namelijk vanaf minuut 1 vol op bij Ajax en dat leidde al vroeg tot grote kansen voor de thuisploeg. Zo werkte Joël Veltman de bal tegen zijn eigen paal na een voorzet van Alireza Jahanbahksh. In de 10e minuut kreeg Robert Mühren, die eindelijk een basisplaats had, een mega kans. Hij faalde oog in oog met Ajax-keeper André Onana.

Maar niet veel later was het dan toch raak voor AZ, en dat was dik verdiend. Levi Garcia zag zijn voorzet vanaf de linkerkant via Veltman voor de voeten van Wout Weghorst belanden. De spits bleef rustig voor de goal. Het enige wat Ajax daar in de eerste helft tegenover kon stellen was een schot van Hakim Ziyech op de vuisten van AZ-keeper Rochet.

Ander Ajax

In de tweede helft waren de rollen  precies omgedraaid en dit leidde na 2 minuten al tot de gelijkmaker van Bertrand Traoré. De aanvaller schoot prachtig raak, nadat Stijn Wuytens dom balverlies leed op het middenveld. Na de goal was er helemaal niets meer te zien van het AZ dat voor de pauze zo goed speelde en Ajax voerde de druk op.

Dit leidde in de 62ste minuut door de 2-1 van Davy Klaassen. De aanvoerder van Ajax was scherp bij de rebound van een schot van Amin Younes. Klaassen kon simpel binnen tikken.

Held Weghorst

Uitendelijk werd Woutje Weghorst uit het niets toch de held van AZ. De spits stond aan het einde van de enige lekker lopende aanval van de Alkmaarders in de tweede helft tot dan toe. AZ-trainer John van de Brom zag deze treffer trouwens vanaf de tribune nadat hij na aanmerkingen op de leiding weg werd gestuurd.

Beide ploegen zetten nog wel aan op zoek naar de winnende treffer, maar die kwam er niet. Door het gelijke spel kan Feyenoord later op zondag zijn voorsprong uitbreiden tot 5 punten. Zij spelen om 16.45 uur in de Adelaarshorst tegen Go Ahead Eagles.