PSV verspeelt ook tegen FC Twente dure punten

admin • 22:55, 05-11-2016 / Laatste Update: 00:46, 08-01-2024

Het is PSV ook niet gelukt om te winnen van FC Twente. In eigen huis werd zaterdagavond al voor de 6e keer averij opgelopen. Dit keer was het Twente dat de Eindhovenaren op 1-1 hield.

PSV won dit seizoen alleen in het Philips Stadion van AZ en Sparta. Het scoorde in die wedstrijden maar 1 keer en deed dat ook tegen Heracles waarin het net als tegen Twente 1-1 werd. Tegen Groningen bleef het 0-0 en van Feyenoord werd verloren (0-1). Dat betekent dus dat PSV na 6 thuisduels al 9 verliespunten heeft. Dat zijn er evenveel als het hele vorige seizoen.

Twente sterk

Tegen FC Twente mocht PSV van geluk spreken dat het niet zonder lege handen stond. FC Twente speelde een smetteloze eerste helft, waarin de ploeg verdedigend nauwelijks in de problemen kwam. Doelman Nick Marsman werd zelfs geen moment op de proef gesteld. Halverwege de tweede helft nam FC Twente zelfs het initiatief over van PSV en domineerde de ploeg, die in balbezit steeds vaker terugschakelde naar het vertrouwde 4-3-3.

Dat zorgde voor de nodige kansjes voor de Tukkers, maar PSV-doelman Remko Pasveer blonk uit. Hij stopte ballen van Trajkovski en Celina, maar zag Ünal in de 53e minuut wel scoren. Uit een slimme pass van Stefan Thesker kwam de Turk oog in oog met Pasveer te staan, waarna de spits koelbloedig afrondde en daarmee zijn 8e doelpunt in 10 wedstrijden maakte.

Offensief PSV

Na de goal ging PSV nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. En die vond het ook. Hector Moreno strafte in de 62e minuut een fout van Marsman af door van dichtbij binnen te tikken: 1-1. Daarna begon het offensief van de Eindhovenaren. Vooral Oleksandr Zinchenko kreeg kansen om PSV alsnog aan de zege te helpen.

De uitstekend ingevallen Oekraïner miste alleen het nodige geluk. Eerst stuitte hij van dichtbij op Marsman en in de slotfase schoot hij de op de lat. Aan de andere kant liet Bersant Celina de kans liggen om Twente de volle buit te bezorgen. Het bleef daardoor 1-1 in Eindhoven en PSV staat nu 3e met 25 punten. Twente staat 6e met 19 punten.