Jammer! Geen bekersprookje VVSB dit jaar

admin • 21:18, 13-12-2016 / Laatste Update: 19:23, 05-01-2024

Helaas, helaas. De VVSB-supporters moeten genoegen nemen met een vroegtijdige uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi. In de achtste finale werd van FC Volendam verloren: 4-1.

In een heerlijke openingsfase werd er binnen het eerste kwartier al 3 keer gescoord. Erik Schouten was namens Volendam na 5 minuten al trefzeker, maar VVSB gaf zich niet zomaar gewonnen. Giovialli Serbony maakte een paar minuten later al de gelijkmaker. De spits van VVSB is op dreef. Hij heeft nu al 3 duels op rij gescoord. Tussen zijn eerste doelpunt en zijn doelpunt van dinsdagavond zaten precies 90 minuten.

Toch raakte de thuisploeg niet van de wijs. Kees Kwakman schoot in de 15e minuut in een leeg goal, nadat VVSB-doelman Ruben Valk op amateuristische wijze (hoe kan het ook anders) de bal losliet. Gyliano van Velzen klaarde namens Volendam de klus nog voor de rust: 3-1.

In de tweede helft probeerde het dappere VVSB er alles aan te doen om snel de aansluitingstreffer te maken. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Kevin van Kippersluis schoot van afstand raak voor de 4-1.

Daardoor is VVSB, dat vorig jaar de halve finale bereikte, al in de achtste finale uitgeschakeld. Voor de meegereisde supporters maakt het geen reet uit. Zij vierden tot in de late uurtjes feest in Volendam.