'Klinkt een beetje zweverig', sprintkampioene vertelt waarom zij wél bij Jumbo wil schaatsen
Isabel Grevelt © Getty Images.

'Klinkt een beetje zweverig', sprintkampioene vertelt waarom zij wél bij Jumbo wil schaatsen

10:27, 28-04-2024 / Laatste Update: 10:27, 28-04-2024

Het is de laatste maanden wat onrustig bij schaatsploeg Jumbo, dat na een teleurstellend seizoen veel grote namen zag vertrekken. Deze week werd duidelijk dat Suzanne Schulting het team komt versterken en eerder werd ook al een flinke slag geslagen. Nederlands kampioene sprint Isabel Grevelt (22) tekende bij Jumbo en vertelt nu waarom.

"Ik snap dat het voor mensen misschien een verrassing is, maar aan de andere kant: wat hadden ze dan verwacht waar ik heen zou gaan?", stelt Grevelt tegenover Schaatsen.nl. De Alkmaarse staat bekend als iemand die vooral op gevoel rijdt, maar bij Jumbo speelt, onder leiding van Jac Orie, data ook een belangrijke rol.

"Ik wil graag meer over mezelf leren, de mensen spreken me wat dat betreft aan", vertelt ze naar aanleiding van de gesprekken die ze met de ploegleiding heeft gehad. "Data? Heb ik weinig verstand van, lijkt me leuk daar wat dingen uit te halen."

Isabel Grevelt wint NK sprint na waanzinnig gevecht op slotafstand: 'Dacht dat het niet zou lukken'

25 februari 2024, 16:58

Isabel Grevelt heeft zondag in Heerenveen voor het eerst het NK sprint gewonnen. De 21-jarige schaatsster won tot twee keer toe de 1000 meter en hield op de 500 meter beide keren de schade beperkt. Grevelt mag door de winst van het NK samen met Jutta Leerdam en Femke Kok naar het WK sprint. Marrit Fledderus maakte het nog heel spannend op de slotafstand, maar werd tweede. Dione Voskamp pakte het brons.

Jutta Leerdam

Of het voor Grevelt iets uitmaakt dat Leerdam is vertrokken? "Oh, Jutta", reageerde ze. "Ik had geen verwachtingen. Als ze erbij was, prima. Maar ook prima als ze er niet bij zit. Ik doe mijn eigen ding." Buiten Leerdam vertrokken ook Antoinette Rijpma-de Jong (Reggeborgh), Thomas Krol (gestart met de pilotenopleiding), Jorrit Bergsma (Albert Heijn Zaanlander) en sprinters Kai Verbij en Dai Dai N'tab bij Jumbo.

Jutta Leerdam schaart zich achter harde column over Sven Kramer: 'Hij is een slechte verliezer'

26 april 2024, 00:25

Het vertrek van Jutta Leerdam bij schaatsteam Jumbo was eerder deze week groot nieuws in de sportwereld. Sven Kramer, commercieel directeur van de ploeg, sprak duidelijke woorden over de topschaatsster, die daar niet van gediend was. Oud-wielrenster Marijn de Vries haalt in een column hard uit naar Kramer en het lijkt erop dat Leerdam zich in die woorden wel kan vinden.

'Enorme groei'

"Ik ben enorm gegroeid de afgelopen tijd en dat helpt als je iets wilt bereiken", aldus Grevelt, die die ontwikkeling dus bevestigd zag worden met een Nederlandse titel sprint. "Het moet niet overslaan naar arrogantie, maar ik ben ervan overtuigd dat ik dat niet in me heb. Het klinkt misschien zweverig, maar het voelde alsof ik deze stap op dit moment moest zetten."