Kuyt kopt vlak voor tijd Feyenoord naast Ajax in de Klassieker

ProShots

Brian Vesseur • 18:23, 23-10-2016 / Laatste Update: 07:54, 08-01-2024

De strijd die we altijd in Klassiekers zien ontbrak ook zondag niet. De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax zat vol met gele kaarten, kansen en 2 doelpunten. De maker van het Ajax-doelpunt was Kasper Dolberg, die zich daarmee leek te kronen tot goudhaantje van de middag. Dirk Kuyt zorgde in de slotfase echter voor de gelijkmaker: 1-1.

Bilal, Dirk en Eric

Bilal Basaçikoglu had de eerste 100% kans van de wedstrijd op zijn slof. De buitenspeler van Feyenoord won een duel van Daley Sinkgraven, waardoor hij 1-op-1 op de keeper af kon. André Onana wist het schot van Basaçikoglu makkelijk te pakken.

Vervolgens kregen Kuyt en vooral Eric Botteghin ook dotten van kansen. De vedette van Feyenoord schoot op randje 16 over. Daarna kreeg verdediger Botteghin de bal midden in het strafschopgebied. De Braziliaan moest de bal in een keer raken en schoot hem met een volley over.

Stift van Dolberg

In de 2e helft kreeg Ajax de eerste grote kans en wel in minuut 55. Dolberg kwam met geluk langs de Feyenoord-verdediging en rondde vervolgens koelbloedig af. Feyenoord-keeper Brad Jones werd gepasseerd met een mooie stift.

Koppende Kuyt

Vedette Kuyt kreeg uiteindelijk de bloemen bij Feyenoord. Hij kopte 5 minuten voor tijd een voorzet van Eljero Elia binnen door slecht meelopen van Mitchell Dijks. De linksback viel in de 2e helft in voor Daley Sinkgraven, die met een blessure naar de kant moest.

Puntenverlies

Feyenoord heeft in zijn 10e wedstrijd van het seizoen voor het eerst puntenverlies geleden. Het doelpunt van Dolberg is pas het 4e tegendoelpunt van Feyenoord dit seizoen, maar wel de 1000e aller tijden. Het gat tussen Ajax en Feyenoord blijft 5 punten, in het voordeel van de Rotterdammers.