NAC is heel slecht en vliegt in de 1e ronde uit de beker

ProShots

admin • 22:46, 20-09-2016 / Laatste Update: 20:42, 12-12-2023

VVV-Venlo heeft zich verrassend eenvoudig geplaatst voor de 2e ronde van het bekertoernooi. De Limburgers wonnen in Breda dik verdiend met 0-2 van NAC. Torino Hunte maakte al in de 1e helft beide goals en was daarmee de man van de avond.

Kansloos NAC

VVV nam in de 29ste minuut de leiding toen Torino Hunte ongedekt mocht aanleggen. Vijf minuten voor rust stafte Hunte een volgende verdedigingsfout af. Met een dubbele wissel aan het begin van de 2e helft probeerde het tegenvallende NAC terug in de wedstrijd te komen. Maar ook Robbie Haemhouts en Thomas Agyepong konden hun ploeg niet helpen, zodat NAC zich nu al helemaal op de competitie kan richten.

Noppert held

De score had veel hoger uit kunnen vallen als doelman Andries Noppert in de slotfase niet enkele keren een doorgebroken VVV'er had afgestopt. Een zwak NAC zelf stelde er geen enkele doelkans tegenover.

Barker in de file

Meest opvallende feit bij NAC was de last-minute wissel van Brandon Barker. De aanvaller stond 1,5 uur vast in de file vanwege de Eneco Tour in het centrum van Breda en was te laat voor de wedstrijdbespreking. Trainer Marinus Dijkhuizen was daardoor genoodzaakt om Barker te passeren voor het bekerduel met VVV. In de 70ste minuut bracht Dijkhuizen de laatkomer alsnog in het elftal. Zonder resultaat trouwens.

Titel in de Juup

NAC en VVV zijn titelkandidaten in de Jupiler League, maar stonden vanavond tegenover elkaar in de KNVB beker. NAC was dit seizoen in uitwedstrijden oppermachtig, maar heeft in Breda al wat steekjes laten vallen. De ploeg staat op 3 punten achterstand van Jong PSV 3e in de Jupiler League, 4 plaatsen boven VVV. Voor de Limburgers was de bekerwedstrijd een ideale gelegenheid om wat recht te zetten na het verrassende verlies van vrijdag tegen Helmond Sport.

Opstelling NAC: Noppert; Sporkslede, Verschueren, Van Diermen, Ekangamene; Rommens, El Allouchi, Nijholt (46. Haemhouts); Korte (46. Agyepong), Faupala en Verbeek (70. Barker).