WOW! Jodan Boys gooit Go Ahead Eagles uit de Beker

admin • 00:00, 26-10-2016 / Laatste Update: 21:27, 08-01-2024

Hoofdklasser Jodan Boys heeft voor een ongekende stunt gezorgd door eredivisieclub Go Ahead Eagles uit het KNVB-bekertoernooi te knikkeren. De ploeg uit Gouda, dat vier niveaus lager speelt dan de club uit Deventer, won na een achterstand van 1-0 met 1-2.

Afgang

De nummer zestien van de eredivisie kwam in de eigen Adelaarshorst nog wel op voorsprong. Sam Hendriks zorgde in de 28e minuut voor 1-0. Levi Marengo sloeg na 47 minuten voor het eerst toe namens de amateurs. In de slotfase maakte Roald Heerkens de afgang voor de thuisploeg compleet.

Jodan Boys staat twaalfde in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal en is na negen competitiewedstrijden ver verwijderd van promotie naar de tweede divisie.

ADO-Telstar

ADO Den Haag plaatste zich met veel moeite voor de derde ronde van het nationale bekertoernooi. De ploeg van Zeljko Petrovic versloeg Jupiler League-club Telstar met 2-1.

Denis Mahmudov zette Telstar in de 39ste minuut brutaal op voorsprong (0-1). Mike Havenaar maakte pas in de 73ste minuut gelijk. Het winnende doelpunt van Dennis van der Heijden viel in de 81ste minuut. Zo wist ADO Den Haag op het nippertje te breken met een serie slechte resultaten. De formatie beleefde een flitsende competitiestart maar haalde afgelopen zaterdag tegen Roda JC het eerste puntje in zes duels (2-2).

TEC - Cambuur

SC Cambuur plaatste zich zonder veel problemen voor de derde ronde. De Friese club uit de Jupiler League won in Tiel eenvoudig bij tweededivisionst TEC: 0-4. De goals kwamen van Jordy van Deelen (2) en Jamiro Monteiro (2).