AZ haalt opgelucht adem na zege Zenit

admin • 21:50, 03-11-2016 / Laatste Update: 20:35, 12-12-2023

AZ heeft ook het vierde groepsduel in de Europa League niet weten te winnen. De Alkmaarders gaan wel met een punt naar huis. In Israël werd het tegen Maccabi Tel Aviv 0-0.

Doordat Zenit st. Petersburg wél zegevierde (2-1) tegen Dundalk, heeft de ploeg van trainer John van den Brom nog altijd kans om via de achterdeur te overwinteren in het Europese toernooi.

De wedstrijd verdiende zeker een goal en was tot aan de laatste seconde spannend. Het spel golfde continu op en neer.

In de eerste helft vergat de thuisploeg te prikken, in de tweede helft waren de Alkmaarders niet effectief genoeg. Voor rust waren Tal Ben Haim, Eli Dasa en Dor Micha dichtbij een doelpunt, terwijl AZ in de tweede helft dichtbij was via Levi García en Robert Mühren. Laatstgenoemde raakte ook nog eens de paal.

Door het gelijkspel blijft AZ met 2 punten hekkensluiter in Groep D. De Alkmaarders hebben 2 punten achterstand op Dundalk en Maccabi tel Aviv. Zenit is koploper, met 12 punten uit 4 wedstrijden. Een zege van AZ op Dundalk kan biedt perspectief voor overwintering.