EL Groep C: Mainz met 9 (!) punten uitgeschakeld

admin • 22:47, 08-12-2016 / Laatste Update: 15:02, 05-01-2024

Een bizarre eindstand in groep C van de Europa League. Mainz is donderdagavond met 9 (!) punten uitgeschakeld. Saint-Etienne (12) en Anderlecht (11) zijn wel door. De 2 speelden in Brussel tegen elkaar en de Fransen wonnen de spannende pot met 3-2.

Kraker

De kraker in Brussel was doelpuntrijk. Maar liefst 5 goals werden er gemaakt. Saint-Etienne zorgde voor een gruwelijke comeback want bij rust stond het 2-0 voor Anderlecht door doelpunten van Chipchiu en Stanciu. Na rust gaven de Fransen gas. Saivet miste in de 54e minuut een penalty, Soderlund scoorde in de 62e minuut wel en deed dat 5 minuten later weer: 2-2.

2-3

Anderlecht kreeg het daarna niet meer voor elkaar en Saint-Etienne zorgde in de 74e minuut via Monnet-Paquet voor de knappe comeback: 2-3. De Fransen gaan daardoor als koploper door naar de knock-outfase van de EL, Anderlecht eindigt als 2e.

Mainz

Zuur voor Mainz. De Duitsers wonnen met 2-0 van Qabala. De wedstrijd was al voor rust beslist. Hack scoorde in de 30e minuut en De Blasis verdubbelde de score 10 minuten later: 2-0. Voor Mainz zit het Europese avontuur er na donderdagavond helaas op. De middenmotor uit Duitsland mag tevreden terugkijken: het eindigt als nummer 3 met 9 punten.