Fenerbahçe mag blijven hopen op Turkse titel na benauwde zege op koploper Basaksehir

AFP

Bart van der Wijst • 20:37, 22-01-2017 / Laatste Update: 18:49, 05-01-2024

Fenerbahçe heeft de titelkansen in de Turkse competitie nieuw leven ingeblazen door koploper Istanbul Basaksehir met 1-0 te verslaan. Ozan Tufan maakte in de eerste helft de enige goal van de wedstrijd voor de ploeg van Dick Advocaat.

Basaksehir begon het duel met Fenerbahçe met een indrukwekkende ongeslagen status. De koploper bleef zijn eerste 19 duels in de Turkse Süper Lig zonder nederlaag, maar zag de concurrentie na 4 gelijke spelen in de laatste 6 duels wel naderen.

Inbreng Nederlanders

Op bezoek bij Fenerbahçe had de ploeg het moeilijk. De thuisploeg, met Jeremain Lens in de basis en Robin van Persie op de reservebank, nam in de 28ste minuut de leiding via Tufan. De Braziliaanse spits Fernandao had een kwartier voor tijd de ultieme mogelijkheid om de voorsprong voor Fener te verdubbelen, maar faalde vanaf elf meter. Robin van Persie viel 6 minuten voor tijd in voor Fernandao.

Spanning om te snijden

Met 4 ploegen binnen 4 punten ligt de Turkse titelstrijd zo weer helemaal open. Istanbul Basaksehir gaat met 39 punten nog altijd aan kop. Regerend landskampioen Besiktas volgt op een punt achterstand. Galatasaray, dat zaterdagavond met 2-1 onderuit ging bij middenmoter Karabukspor, staat derde met 36 punten. Fenerbahçe blijft na de overwinning op Basaksehir 4de op de ranglijst in Turkije, maar klom wel naar 35 punten.